Den indre dialogen

by Karin in Helse
juni 11, 2019

Kommunikasjon er kanskje det viktigste verktøyet vi har i samspill med andre,  Men hvordan står det til med din indre kommunikasjon?

«Selvsnakk er den kraftigste formen for kommunikasjon, fordi enten så forbedrer

den deg, eller så  ødelegger den deg»   –  ukjent

 

Vi har både bevisst og ubevisst kommunikasjon.  Når du gjentar de samme tankene igjen og igjen, blir dette til tankemønster og sannheter.  Så hvis du stadig tenker  «jeg får det ikke til», «jeg er ikke god nok», «alle andre er flinkere enn meg» – blir dette til begrensede tanker du har om deg selv, og da sier det seg selv at det ødelegger mer enn det forbedrer.

Men du KAN endre på dette – og en av måtene du kan gjøre det på, er ved  affirmasjoner.  Det vil si, gjenta setninger om deg selv til deg selv ( positive sådan)

Tenk på den gangen du lærte gangetabellen.  Du øvde og øvde, og til slutt satt det.  Slik er det med affirmasjoner også.  Når vi gjentar samme ting om igjen og om igjen, «tror» hjernen på det til slutt – det blir en sannhet.

«Hvis du tror du kan klare det, eller tror du ikke kan klare det, så har du helt rett» – Henry Ford

 

Vi kan kalle affirmasjoner for positive påstander om deg selv eller dine nærmeste omgivelser.  Du må formulere dem i nåtid, som om de allerede har skjedd.  Noe du ønsker skal skje i livet ditt – noe du vil oppnå eller se hos deg selv.

Det finnes ingen fasit på hva som er riktig for deg, så lag setninger som gir deg en positiv følelse og skaper mestring.

 

I begynnelse kan det være lurt å tilføre ord som – «noen ganger», «av og til» og «for det meste»

til setningene du lager.  Slik er det lettere å kjenne og ta eierskap til det du sier.

 

Eksempel på affirmasjoner:

  • Jeg er smart, viktig og verdifull
  • Jeg har troen på meg selv
  • Det jeg vil nok klarer jeg
  • Min selvfølelse blir bedre og bedre
  • jeg respekterer meg selv og andre

 

Det sies at om man gjør dette i minimum tre uker, «tror» hjernen på det, og du har endret tankemønster om deg selv til noe som gavner deg og hjelper deg videre.

 

 

foto pixabay

Les gjerne inn affirmasjonene på telefonen din, og hør på dem flere ganger hver eneste dag.

 

Jeg ønsker deg lykke til !

 

 

 

>